Search found 19 matches

by Tony Kelly
Mon 12 Aug , 2019 11:48 am
Forum: QuickCAM / LaserCAM 2D Design
Topic: Datum Points
Replies: 2
Views: 824

Re: Datum Points

Hi Martin

Thanks for that i will give it a go.
by Tony Kelly
Fri 09 Aug , 2019 21:24 pm
Forum: QuickCAM / LaserCAM 2D Design
Topic: Datum Points
Replies: 2
Views: 824

Datum Points

Hi all

Can anyone tell me how to set the correct datum points on the novamill, QuickCam 2D Design/VR Milling V5?

Machine keeps coming up with the error exceeds machine limits, any help would be appreciated.
by Tony Kelly
Thu 11 Jul , 2019 11:15 am
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi Guys I managed to get myself another computer and everything is running great. I just have to learn how to use it Know :delirious: Thank you all so very much for your assistance, you all have been a great help and i would never have done this without you, If you helped an old fart like me get thi...
by Tony Kelly
Sat 06 Jul , 2019 19:50 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi All

I'm at a bit of a halt at the moment i discovered my computer is not recognising my RS232 port and defines it as a parallel port. i'm waiting on a new adaptor to see if that cures the problem failing that i'll have to get hold of an older computer with the RS232 port on the motherboard.
by Tony Kelly
Thu 04 Jul , 2019 17:44 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi Pete

i was using the 9 pin on the computer they are part off an expansion card dedicated to these two ports, i'll have to spend a while and configure these within the computer it self and then get back to you.

Thanks
by Tony Kelly
Thu 04 Jul , 2019 16:15 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi Steve i got the circuit diagram OK trying to understand it is my problem. :oops: I've attached some photos of the cables supplied no black ones i'm afraid and I've listed the pin connections hope it makes sense. IMG_0660.JPG IMG_0658.JPG Pressed metal housing of the cable from the ATC to the 9 pi...
by Tony Kelly
Wed 03 Jul , 2019 21:08 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

I'm running VR 5

The relays in the ATC all have LED's but none of them are illuminated

but i will check the setup and get back to you.

Thanks
by Tony Kelly
Wed 03 Jul , 2019 20:03 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Well all fuses have been changed for the correct ones. The ATC box starts up, the 7 segment display goes through the following process. switch on displays 0 after a few seconds changes to .L (the full stop flashes) Then changes to 8 When it changes to 8, a sound of air or slipping belt is coming fro...
by Tony Kelly
Tue 02 Jul , 2019 18:24 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Cheers Pete/Steve/DavidB I changed the fuse in the smartstep card and it came to life, the control card now shows the number 8 nice and bright on the 7 segment display. :D I still have the problem of the computer not recognising the machine, i'm not quite sure if it is the cable(s) i'm using. As far...
by Tony Kelly
Tue 02 Jul , 2019 15:12 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi Steve

I've ordered plenty of new fuses, All the other fuses have the same rating as the one that keeps blowing, Should i replace all those fuses in the relays with the 6.3A fuse or leave them at 80ma?
by Tony Kelly
Tue 02 Jul , 2019 10:58 am
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi Steve It is the Smart Step control card fuse. I have disconnected all plugs apart from the 3 way replaced the fuse but still blows.This time the 7 Segment display lights up momentarily. The fuses are "Littelfuse, 80mA Glass Cartridge Fuse, 5 x 20mm, Speed T 250v" replaced with the same from RS-Co...
by Tony Kelly
Mon 01 Jul , 2019 18:28 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hello Chaps First of all thank you all so very much in assisting me with this machine. :D :D 1) David the board that you mentioned has no power at all 5v or otherwise........But going back to the fuses, I did a visual and a continuity test with the meter when i first obtained the machine last week, ...
by Tony Kelly
Sun 30 Jun , 2019 22:50 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi Steve

no lights at all on the board when turning on or off its completely dead.

Dave
you lost me with logic power supply :D

i'm a total novice at this kind of thing, but will look and see what power readings i have to the board and from the the sources.

thanks
by Tony Kelly
Sun 30 Jun , 2019 9:44 am
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi
No LED's on the controller card and 7 segment display not lit.

There is 21 volts to a number of pins on the board but no signs of life to the mill.

Battery on the control board is OK and all fuses are OK in the complete system.
by Tony Kelly
Sat 29 Jun , 2019 9:17 am
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hello Steve

Apologies for that, all photo's below.
by Tony Kelly
Fri 28 Jun , 2019 16:33 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

I have just gone through the whole cabinet and the following relay items are unlit also.

CPR
DBR
CIR
SGR

https://photos.google.com/photo/AF1Qip ... qG419WfpB

don't know what the abbreviations stand for either
by Tony Kelly
Fri 28 Jun , 2019 16:18 pm
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

Re: My Novamill won't run

Hi Steve Thanks for the prompt reply. I have checked the fuses all OK there, The unit does unlock the cover guard when switched on. I have added some pictures not really sure if they are the ones you need. the second image is marked where the LED's illuminate. The blue PSU 24v illuminates and the bo...
by Tony Kelly
Fri 28 Jun , 2019 11:13 am
Forum: Novamill
Topic: My Novamill won't run
Replies: 35
Views: 1362

My Novamill won't run

Hello All I have been fortunate enough to acquire a Denford Novamill with Auto tool changer from a college. I have Milling VR5 on the computer and the machine is connected via DB25 from the tower unit to RS232 at the computer end. The first time i switched the unit on the mill released the tool hold...